Utopia Bingo ägs av företaget Functional Games SA som har en internationell spellicens. Utopia Bingo lanserades 2010 och är därmed en av de yngre aktörerna på den internationella internetbingomarknaden. Utopia Bingo ingår i samma nätverk som Rosa Bingo och Guld Bingo. På Utopia online tillhandahålls ett gediget utbud av bingospel där man kan spela partier med såväl 75 som 80 och 90 bollar samt variantbingo.

Vill du mellan bingospelen göra någonting annat på sajten, eller om du vill ha fler bollar i luften under själva bingospelet, så finns det ett stort utbud av sidospel som skraplotter, slotmaskiner, arkadspel och kortspel. För dig som är bortrest eller på språng så är Utopia Bingo mobil någonting för dig. Det innebär att du kan spela bingo och sidospel var och när du vill, från surfplatta eller mobil, vilket kan det vara bra att känna till.

Utopia Bingos bingorum och populära spel

I bingohallen finns det en chatt där du kan träffa andra spelare från hela världen. Förutom bingo kan du på Utopia online även skrapa skraplotter samt spela på slotmaskiner, kortspel och arkadspel. Det finns alltid något spännande som händer på Utopia Bingo, ofta med goda chanser till en

Det finns 75-bollarsbingo, 80-bollarsbingo, 90-bollarsbingo och variantbingo, som varar längre och har fem vinstomgångar. Populära spel på Utopia online är förutom bingorummen Puppy Paws, Maui Madness, Pumpkin Patch Payoff och Zodiac Revolution. Hitta ditt favoritspel på Utopia Bingo online och börja spela nu!

Utopia Bingos chattvärdar

Utopia Bingo har chattvärdar som även kallas för chattmoderatorer, vilka har till uppgift att hjälpa till i chatten och att upprätthålla trivseln genom att se till så de som umgås där beter sig på ett korrekt sätt. Chattvärdarna är trevliga och tillmötesgående och du ser dem enkelt då de är markerade på sajten med en liten figur vid sidan av sitt spelnamn. På så du kan urskilja dem från övriga spelare i chatten på Utopia Bingo online. Dessa chattvärdar är de som anordnar chattspel i bingorummen som ett roligt och omväxlande sidospel vid sidan av bingopartierna.

Utopia Bingos sidospel (till exempel spel som spelas i chatten av chattvärdarna)

Förutom bingo finns det även möjlighet att spela på kasino på Utopia online. På sajten finns det även möjlighet att chattspela. Chattvärdarna är väldigt aktiva och arrangerar chattspel i de olika bingorummen. Chattvärden är den som initierar ett chattspel och håller i trådarna. De spelare som önskar delta i chattspelet skriver till exempel svar på chattspelets frågor, vilket kan skilja sig från spel till spel. Chattspelen rör oftast nummerlekar där den spelare som snabbast får rätt nummerrad vinner spelet. En annan typ av chattspel är frågesport, där chattvärden ställer en fråga eller gåta och den spelare som först ger rätt svar vinner chattspelet. Så nästa gång du besöker Utopia Bingo passa på att ta del av ett underhållande sidospel i chatten!

Utopia Bingos bonusar och kampanjer

Som ny spelare erhåller du en välkomstbonus hos Utopia Bingo i form av 100 kronor vid registrering och 100% bonus upp till 2 000 kronor på din första insättning. Det betyder att du får dubbelt så mycket pengar att spela bingo för. Du kan även erhålla bonus genom att värva en vän till Utopia online. Alltså erbjuder Utopia Bingo bonus till såväl nya som befintliga kunder. VIP-medlemmar på sajten får 20% bonus på alla sina insättningar. Bli medlem på Utopia Bingo idag och ta del av de olika bonusar som erbjuds!

Insättning och uttag hos Utopia Bingo

På Utopia online har man ett säkerhetstänk vilket gör att Utopia Bingo använder sig av både kryptering och säkerhetscertifikat samt automatiska system för övervakning för att skydda sina kunders integritet. På Utopia online lagras inte betalningsuppgifterna i sin helhet utan bara delvis. Om Utopia Bingo skulle drabbas av en datakrasch, exempelvis vid strömavbrott eller liknande, så finns all information om de spel som var pågående vid kraschen sparade och kommer att kunna återställas eftersom all information om bingovinster och pengar sparas i en databas som säkerhetskopieras regelbundet.

På Utopia Bingo accepteras bankkort som MasterCard och VISA samt de digitala plånböckerna Moneybookers och NETELLER. Som ett led i ansvarstagande kring spelandet på sajten så erbjuder Utopia Bingo sina spelare möjlighet att begränsa sina insättningar genom att ge spelarna möjligheten att sätta en personlig budget för hur mycket pengar som kan överföras till spelkontot under en viss period. På så vis är tanken att man ska minimiera risken för att spelaren råkar spela för mycket. Om du är VIP-medlem får du 20% bonus på de insättningar du gör på sajten.

Utopia Bingos support

Om du behöver kontakta supporten på Utopia online så kan du använda dig av antingen e-post eller telefon. Du kan då nå supporten måndag till fredag mellan klockan 16 och 20. På sajten finns också ett hjälpavsnitt med svar på vanliga frågor, dock måste du vara registrerad som medlem och inloggad för att kunna se dessa.

Fördelar och nackdelar med Utopia Bingo

Redan på Utopia Bingos förstasida ser man de mest populära bingorummen och hur stora jackpottarna är, vilket är bra och informativt. Du kan då välja ett spel som passar dig och som VIP-spelare får du hela 20% bonus på alla insättningar! På Utopia online erbjuds ett stort utbud av bingospel – både 75-bollarsbingo, 80-bollarsbingo, 90-bollarsbingo och variantbingo.

Den stora negativa sidan med Utopia online är den undermåliga användarupplevelsen för den som inte är inloggad. Man måste vara registrerad på sajten och inloggad för att exempelvis kunna kontakta supporten och även för att kunna läsa svar på vanliga frågor i hjälpavsnittet. En annan negativ aspekt med Utopia online är att man inte heller kan se utbudet av spel och skraplotter utan att registrera sig och logga in på sajten. Dock är registreringen gratis och har du en gång registrerat dig behöver du bara logga in på sajten nästa gång du besöker den för att ta del av de delar av webbplatsen som är låsta för den som inte är inloggad.