Bästa bingosidor för svenska spelare

Bingospel

Spelregler för variantbingo

Bekanta dig med ett klassiskt bingospel – prova Variantbingo!

Bingo är som bekant ett spel som finns i oändligt många varianter. Bingospel kan således vara väldigt vitt skilda i sin utformning och upplägg, trots att de grundar sig på samma koncept. Exemplen varierar från mönsterbingo, där du har möjligheten att vinna genom att lyckas kryssa i ett mönster istället för en rad, till dansbingo, där numret du får kryssa i på bingobrickan motsvaras av numret på den partner du dansar med.

Med alla dessa upptänkliga varianter i åtanke så kan man naturligtvis bli förvirrad av begreppet ”variantbingo”. Variantbingo är nämligen inte ett samlingsnamn för de olika typer av bingospel som finns, utan är istället helt enkelt en något utökad version av vanlig hederlig bingo.

Variantbingo kan sägas vara något av en klassiker inom bingospel, och trots att det har ordet ”variant” inbakat så är idén bakom variantbingo väldigt lätt att begripa. Variantbingo spelas precis som vanlig bingo oftast med slumpvis valda nummer mellan 1-75. Dessa nummer kan presenteras automatiskt om du väljer att spela bingo online, medan om du spelar fysiskt så kan en bingovärd dra bollar eller liknande med nummer på.

[TOPLIST]

Precis som i vanlig bingo så kan varje kolumn endast variera mellan ett antal nummer. Då man vanligtvis spelar med 5 rader och 5 kolumner så ser fördelningen ut som följande (det vill säga spannet som numren kan variera emellan i kolumnen under varje bokstav i ordet ”BINGO”): B = 1-15, I = 16-30 och så vidare.

Det som är roligt och speciellt med variantbingo är att det inte slutar efter första omgången. Istället kan det på en spelbricka med 25 rutor (det vill säga fem rader) spelas upp till maximalt fem omgångar. I omgång nummer ett så gäller det att få en rad ikryssad, sedan går man vidare till omgång nummer två där man kör tills någon har fått två rader ikryssade och så fortsätter det tills brickan är full.

För varje ny omgång har du därmed chansen att vinna på nytt. När man är sugen på att spela bingo online så finns erbjuder de allra flesta spelsajter möjligheten att spela variantbingo. En detalj som ofta gäller i dessa fall är att det brukar finnas ett tidsintervall för varje omgång. Detta innebär att om ingen spelar fått lyckats fylla en rad inom det givna intervallet, till exempel fem minuter, så går spelet vidare till en ny omgång där man nu behöver två rader för att vinna.

Variantbingo kanske inte är typen av bingo för den storsatsande och äventyrslystne spelaren. Konceptet skiljer sig ju inte nämnvärt från vanlig, klassisk, bingo. Detta gör att de som provar variantbingo ofta är väldigt måna om att veta vad de ger sig in på.

För denna typ av bingo så finns det inga komplicerade regler att hålla i huvudet, utan det hela är väldigt lättförståeligt. Tänk helt vanligt bingo, men med fler chanser att vinna! Är du en person som vill känna dig säker på att du förstår upplägget innan du provar lyckan genom att spela bingo online så är detta typen av bingo för dig!

Related posts
Bingospel

Dansbingo – ett socialt bingospel

Bingospel

Bilbingo -regler & bingospel

Bingospel

Så spelar du mönsterbingo

Bingospel

Amerikansk bingo – spelregler och nätspel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Story
List