Bästa bingosidor för svenska spelare

Bingospel

Så spelar du mönsterbingo

Gillar du att spela bingo online? Prova den roliga varianten Mönsterbingo!

Bingo är ett spel som kommer i många olika varianter, vilket kanske inte alla känner till. De flestas relation till bingospel kommer nog faktiskt ifrån TV, när man tänker efter. Men det finns mängder med olika typer. Ibland känns det nästan bara som om det är kreativiteten som sätter gränserna för hur många olika typer av bingospel som det faktiskt går att komma på! En variant av bingo som är värd att presentera närmare är det som kallas mönsterbingo, så det ska vi göra nu!

De flesta känner väl till hur man spelar vanlig bingo, det handlar ju helt enkelt om att en spelledare drar nummer (som oftast sträcker sig mellan 1-75) vartefter man fyller i motsvarande nummer på sin bingobricka och hoppas på att fylla en rad. Mönsterbingo är mycket likt detta, men istället för att få en bingorad så gäller det, som namnet antyder, att få ett mönster.

Det är väldigt enkelt att spela bingo online och mönsterbingo är inget undantag. Det finns otaliga bingosajter på nätet som erbjuder denna typ av bingo och det finns ett stort antal olika typer av mönster som erbjuds. Mönstren kan vara till exempel den första bokstaven i sajtens namn, eller ha olika teman så som det gamla Egypten.

[TOPLIST]

Andra har hjärtan eller smileygubbar eller liknande. Vanligtvis spelar man med bingobrickor om 25 rutor, men det visar sig förvånansvärt roligt och enkelt för olika arrangörer att komma på mönster som liknar något vi känner igen med bara detta antal rutor tillgodo. Det vanligaste mönstret är emellertid att bingobrickans fyra hörn fungerar som mönstret.

Mönstret är därmed alltid förutbestämt och markerat på bingobrickan. Ibland kan man kombinera mönsterbingo med vanlig bingo för att öka chanserna att vinna. Som man kan misstänka så kan man således antingen få bingo genom att fylla en rad, alternativt genom att ha turen att kunna kryssa i rutorna som bildar mönstret. Då båda alternativen gäller får man ett pris på vilket sätt man än får bingo, men brukligt i dessa fall är att man vinner ett litet mindre pris om man lyckas fylla i mönstret än om man får en full rad på det sätt som man får i klassisk bingo.

Ibland är det emellertid tvärtom, då svårighetsgraden är beroende av mönstret. Vissa brickor i mönsterbingo har så pass komplicerade mönster att det är värt mer att lyckas fylla i mönstret än att lyckas fylla i en rad. Spelar man mönsterbingo där det enda sättet man kan få bingo på är genom att kryssa i rutorna för mönstret så spelar det ingen roll om mönstret är lätt eller komplicerat, då är det ju lika svårt eller lätt för alla som deltar att få bingo ändå.

Om man känner att man börjar tröttna på klassisk bingo och vill prova någon annorlunda och kanske lite mer spännande variant av bingospel så är det helt klart värt att ge mönsterbingo en chans! Alla tycker väl om lite extra spänning när man spelar spel och bingo är ju inget undantag. Att spela bingo online är både avslappnande och spännande och att man kan vinna på flera eller annorlunda sätt i mönsterbingo är argument nog för att testa något nytt!

Related posts
Bingospel

Dansbingo – ett socialt bingospel

Bingospel

Bilbingo -regler & bingospel

Bingospel

Amerikansk bingo – spelregler och nätspel

Bingospel

Snabbingo – Bingoregler & tips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Story
List