RosaBingo ingår i samma nätverk som GuldBingo och Utopia Bingo och du hittar sajten genom att surfa till rosabingo.com. Sajten lanserades under hösten 2013 och är en av de nyare bingosajterna på nätet. Rosa Bingo förespråkar ansvarsfullt spelande och uppmanar sina kunder att sätta en gräns på sitt spelkonto vilket gör att man inte riskerar att överskrida sin budget. Du väljer själv den summa du maximalt vill kunna spela för samt hur många dagar framöver denna begränsning ska gälla.

På sajten kan du lägga till andra spelare på din kompislista, skicka meddelanden till dessa samt chatta med de spelare som är i det bingorum du för tillfället befinner dig i. Om du är sugen på lite rosa mobil bingo så är det bara att surfa till Rosa online och välja att du vill gå till den mobilanpassade sajten så kan du spela bingospel från din smartphone eller surfplatta oavsett var du för tillfället befinner dig. Du kanske sitter i ett fordon i rörelse eller sitter och väntar på någon eller något och vill fördriva tiden med ett roligt spel. Slösa ingen tid – surfa till rosabingo.com nu!

RosaBingos bingorum och populära spel

På Rosa Bingo kan du spela 75-bollarsbingo, 80-bollarsbingo, 90-bollarsbingo samt variantbingo. De olika bingorummen har olika regler som gör varje rum unikt och det kan röra sig om allt från ett maxtak för det antal bingobrickor varje spelare får ha per spel till att priset för brickorna skiljer sig åt vilket även storleken på Rosa Bingo jackpottarna gör. Brickorna kostar från €0,01 till €1,00 och jackpottarnas storlek kan sträcka sig från cirka tio euro till tusentals euro.

För att kamma hem en jackpott på Rosa online så måste du fylla hela brickan inom angivet antal dragna bollar. På startsidan hittar du all information kring de rum som är tillgängliga för stunden: brickornas pris, storleken på jackpottarna, hur många spelare som är inloggade i respektive rum och så vidare. Populära spel på Rosa.se är Puppy Paws, Burning Desire, Maui Madness, Break Da Bank Again, Pumpkin Patch Payoff och Zodiac Revolution.

RosaBingos chattvärdar

På webbplatsens startsida kan du se vilka rum som chattvärdar befinner sig i för närvarande. Chattvärdarna har en ikon vid sitt chattnamn i form av en liten figur och med hjälp av den kan du urskilja chattvärdarna från övriga spelare på sajten. Dessa chattvärdar har till uppgift att hålla i ordning i chattrummen så att den virutella miljön är trivsam för alla spelare. Du kan ställa frågor till chattvärdarna om sådant som rör Rosa Bingo sajtens funktioner och andra generella frågor så är de behjälpliga.

Om du har frågor som rör ditt specifika konto på sajten så ska du istället kontakta supporten. En annan uppgift som chattvärdarna har är att hålla i trådarna för de chattspel där du kan vinna bonuspengar att spela bingo för. Chattvärdarna är inte alltid online men du ser lätt på startsidan vilka rum som chattvärdarna befinner sig i genom att leta efter den ovan nämnda ikonen bredvid siffran över antalet spelare i respektive rum. Även sent på kvällen svensk tid är de engelskspråkiga chattvärdarna aktiva i vissa bingorum på Rosa Bingo online.

RosaBingos sidospel (till exempel spel som spelas i chatten av chattvärdarna)

På Rosa Bingo spelas med jämna mellan rum olika typer av chattspel. Det är ett varierande och av spelarna uppskattat inslag i bingospelandet och en höjdpunkt för den som är tävlingsinriktad. I prispotten för chattspelen ligger bonuspengar som används till bingospel. Det är chattvärden som sätter igång ett chattspel genom att förmedla spelets instruktioner i chatten och de spelare som vill delta i chattspelet ger chattvärden de svar som efterfrågas. Dessa chattspel varierera i utformning och det kan röra sig om exempelvis nummerspel, gåtor och frågesport. Andra sidospel på Rosa online inkluderar enarmade banditer, skraplotter, kortspel, casinospel och kenospel.

RosaBingos bonusar och kampanjer

Rosa Bingo erbjuder sina medlemmar två stycken välkomstbonusar: en gratisbonus på 100 kronor utan insättningskrav som du kan ta del av bara genom att registrera dig på sidan och en insättningsbonus upp till 2 000 kronor där din första insättning dubblas. Mer pengar att spela bingo för innebär förstås att dina chanser att vinna ökar dramatiskt.

Om du har haft tur nog att få tag i en rosa bonuskod så kan du ange den på kampanjsidan för att ta del av det erbjudande som bonuskoden avser. Du kan också använda tipsfunktionen för att tipsa dina vänner om Rosa Bingo och förutsatt att du lyckas rekrytera dem som medlemmar så får du bonuspengar. Missa inte möjligheten att ta del av dina välkomstbonusar – se till att genast bli medlem på Rosa online!

Insättning och uttag hos RosaBingo

Insättningar till och uttag från ditt spelkonto hos Rosa Bingo kan du göra med såväl digitala plånbokstjänster som iDEAL, NETELLER, Skrill (före detta Moneybookers) och med bankkortslösningar som VISA och MasterCard. Du kan också välja att betala mot faktura via PugglePay. På Rosa online uppmanas vi spelare till ansvarsfullt spelande genom att sätta en personlig budget på sajten som förhindrar att man överskrider den insättningsgräns som man har satt upp för sig själv för perioden.

RosaBingos support

Rosa Bingo tillhandahåller svenskspråkig support som dock endast är tillgänglig måndagar till fredagar klockan 16 till 20. Supporten går att nå både via telefon och e-post. När du är inloggad på sajten har du också möjlighet att ställa frågor till supporten via hjälpsidan på rosabingo.com samt läsa svar på vanliga frågor.

Fördelar och nackdelar med Rosa Bingo

Sajtens VIP-spelare får 20% på alla sina insättningar, vilket är en fördel med att spela hos RosaBingo. De erbjuder dessutom generösa välkomstbonusar för nya spelare.

En nackdel med Rosa Bingo är att valutan är euro, vilket kan försvåra för svenska spelare då dessa måste omvandla valutan till svenska kronor antingen genom huvudräkning eller med hjälp av en kalkylator. När du är inloggad på sajten visas dock både brickpris, spelpott, jackpott samt de pengar du har tillgängligt på ditt konto i svensk valuta vilket är ett plus. Att supporten är svenskspråkig är positivt men dess begränsade öppettider är mindre bra.