GuldBingo lanserades 2012 och är alltså en relativt ny nätbingosajt. Det företag som ligger bakom sajten är costaricanska Functional Games SA som innehar spellicens i Västindien. GuldBingo ingår i samma nätverk som Utopia Bingo och Rosa Bingo. GuldBingo försöker verka för ett ansvarsfullt spelande och uppmanar sina spelare att sätta en egen insättningsgräns genom att på sajten ställa in en personlig budget som begränsar hur mycket pengar du kan sätta in under en viss period.

GuldBingo har också en integritetspolicy och gör sitt bästa för att du som kund ska känna dig trygg på sajten. Sajten präglas också av ett genomgående säkerhetstänk där överföringar och andra känsliga processer skyddas med hjälp av kryptering för att du som kund ska vara säker på att informationen inte avlyssnas och hamnar i fel händer.

Gillar du guld? Då är förmodligen GuldBingo någonting för dig då det genomgående temat som hela sajten går i är guld! Nu kan du även få Guld i mobilen genom att besöka GuldBingos mobilsajt. Genom att registrera dig som ny kund hos GuldBingo får du välkomstbonusar i form av gratisspel till ett värde av 100 kronor plus en generös insättningsbonus. Hämta ut din GuldBingo bonus – bli medlem nu!

GuldBingos bingorum och populära spel

Hos GuldBingo kan du spela bingo med 75, 80 eller 90 bollar samt variantbingo. I rummet 1001-5 råder ett maxtak på fem stycken brickor per person och spel. I rummet 1001-XL går 200 kronor extra till jackpotten. På startsidan av GuldBingos webbplats kan du se vilka spel som pågår just nu, hur mycket brickorna kostar, hur mycket jackpotten för närvarande ligger på, hur många spelare som just nu befinner sig i rummet samt vilken chattvärd som är i rummet.

Jackpottarnas storlekar varierar förstås mellan de olika spelen och kan ligga på allt från ett par hundra kronor hela vägen upp till tiotusentals kronor! Det är aktivitet i bingorummen dygnet runt så hos GuldBingo behöver du aldrig spela ensam.

GuldBingos chattvärdar

GuldBingos trevliga chattvärdarna modererar chatten och ser till att stämningen där är god, är behjälpliga och svarar på frågor samt arrangerar de populära chattspelen. Du känner igen chattvärdarna i chatten genom en indikator bredvid deras chattnamn i form av en liten figur.

Var uppmärksamm på vad chattvärdarna skriver i chatten för att följa med när det vankas chattspel då det är chattvärdarna som anordnar dessa. Tveka inte att ta kontakt med chattvärdarna om du har generella frågor! Om du har frågor som är specifika för ditt spelkonto så bör du istället kontakta supporten. De engelskspråkiga chattvärdarna är allt som oftast online på sajten, bortsett från sent på natten.

GuldBingos sidospel (till exempel spel som spelas i chatten av chattvärdarna)

Guld bingo erbjuder sina spelare möjligheten att spela på olika chattspel för att krydda underhållningsvärdet i bingorummen. Det är chattvärdarna som håller i dessa chattspel där du kan vinna bonuspengar som du sedan kan spela bingo för.

Ett chattspel startar genom att chattvärden ger instruktioner om spelet. Om du vill delta i chattspelet ger du chattvärden de svar som efterfrågas: till exempel namn eller nummer. Det kan röra sig om frågesport, gåtor eller nummerspel och det är chattvärdens regler som gäller. Du kan vinna mellan 20 och 60 kronor i chattspelen.

Vid sidan av bingon kan du hos Guld Bingo också spela Puppy Paws, Maui Madness, Zodiac Revolution, Pumpkin Patch Payoff och andra populära spel. Du kan bland annat välja mellan att spela på slotmaskiner, skrapa skraplotter samt spela kortspel, olika kenospel och även andra spel.

GuldBingos bonusar och kampanjer

Vill du få en GuldBingo bonus? GuldBingo erbjuder nya kunder på sajten två olika bonusar: en gratisbonus på 100 kronor och en insättningsbonus där din första insättning dubblas upp till 2 000 kronor. Genom att tipsa dina vänner om GuldBingo får du ta del av värvningsbonusar i de fall du lyckas värva personerna som medlemmar på sajten.

Dessutom gäller 20% i bonus på alla insättning för den som är VIP-medlem. Om du har en GuldBingo bonuskod kan du lösa in den på kampanjsidan. Ta del av gratisbonusen och insättningsbonusen – registrera dig ögonblickligen hos GuldBingo!

Insättning och uttag hos GuldBingo

GuldBingo accepterar olika betalningsmetoder, nämligen kortbetalningar med VISA eller MasterCard samt elektroniska plånböcker som Skrill (föredetta Moneybookers) och NETELLER. I ett försök att främja ansvarsfullt spelande bland sina medlemmar har GuldBingo möjliggjort för sina spelare att direkt på sajten begränsa sitt spelande genom att ställa in en gräns som säkerställer att du inte råkar överskrida din budget.

Överföringar och all annan känslig information som skickas mellan dig och GuldBingo innehar krypteringscertifikat och sajten krypteras med hjälp av SSL-kryptering som en garanti för att informationen inte ska kunna läsas av obehöriga.

GuldBingos support

Supporten har öppet måndagar till fredagar mellan klockan 16 och 20 och du kan nå den antingen via e-post eller telefon. GuldBingos kundtjänst är svenskspråkig oavsett om du kontaktar dem via telefon eller e-post vilket naturligtvis är positivt för svenska spelare. Vissa bingosajter erbjuder inte svenskspråkig support överhuvudtaget men lite mer generösa öppettider för supporten hade förstås varit att föredra.

Möjligheten att kunna ringa en engelsktalande kundtjänst utanför dessa öppettider saknas också. Det går förstås att skicka e-post till supporten när som helst under dygnets timmar men man kan inte vänta sig att få svar utanför supportens öppettider. I inloggat läge kan man också kontakta supporten via ett kontaktformulär på hjälpsidan. Supporten upplevs som hjälpsam och trevlig så i den bemärkelsen finns det inget att klaga på!

Fördelar och nackdelar med GuldBingo

En uppenbar fördel med GuldBingo är att VIP-medlemmar ges 20% i bonus på alla sina insättningar. Negativt med GuldBingo är att stora delar av sajten är låst för besökare som inte är inloggade, vilket drar ner betyget på användarupplevelsen för den som vill ta del av så mycket information som möjligt innan man registrerar sig på sajten.

Detta är förstås inget problem för den som redan är medlem och är inloggad och att registrera sig på sajten är förstås helt kostnadsfritt och går på ett ögonblick. Väl inloggad får man ta del av all information man skulle kunna önska sig. Bli medlem hos GuldBingo du också! Att kundtjänsten endast har öppet mellan klockan 16 och 20 måndagar till fredagar får också ses som negativt.