Bästa bingosidor för svenska spelare

Bingospel

Dansbingo – ett socialt bingospel

Prova ett nytt sätt att spela bingo, testa ”Dansbingo” – ett socialt bingospel!

Bingospel tycker ju de flesta är oerhört trevligt och roligt. Att spela bingo är oftast ett lugnt och stilla nöje där man mest sitter på sin plats medan spelet fortgår, men det finns faktiskt en del spännande varianter av bingospel, däribland dansbingo! Dansbingo är inget konstigt, det är helt enkelt bara en rolig och annorlunda variant på vanligt bingospel. Istället för att spelledaren kontinuerligt drar nummer som deltagarna successivt fyller i på sina bingobrickor, så dansar man som deltagare med varandra istället.

Dansbingo är således en mycket rolig och social typ av bingospel, där varje person som deltar i dansbingon tilldelas ett nummer och en bingobricka och så börjar det roliga! När man dansar med en annan person så har ju denna andra person fått ett nummer tilldelat sig. Så snart du finner en partner att dansa med så kan du kryssa av denna persons nummer på din bingobricka, likväl som den du dansar med får kryssa för det nummer som du tilldelats på sin bingobricka.

[TOPLIST]

Numret varje deltagare har är givetvis hemligt för de personer som personen ifråga inte ännu dansat med. Det finns således, som tidigare nämnt, ingen spelledare som ropar ut nummer, utan du skapar helt enkelt din egen lycka genom att bjuda upp så många personer som möjligt. Eller, du behöver ju inte göra det, men det ökar ju helt klart chansen att du ska lyckas få bingo och vinna dansbingon!

Självklart så finns det inga regler som är satta i sten när det kommer till dansbingo utan det finns många olika varianter av detta bingospel och det är givetvis också kul att hitta på egna varianter. Det enda man eftersträvar med dansbingo är egentligen att alla deltagare ska få dansa och att alla deltagare ska få ha roligt.

Dansbingo är verkligen kanonkul att spela och ett anordnat parti dansbingo kan fylla många olika syften. Självklart kan det riggas som en tävling för tävlingsmomentets skull, det vill säga att man verkligen eftersträvar att få bingo och vinna ett pris. Men det fungerar givetvis lika bra att börja en bjudning man har hemma med dansbingo.

Att spela bingo genom att dansa gör ju att gästerna måste närma sig varandra av en naturlig anledning. Efter att man har inlett en bjudning med dansbingo så har kanske många av de gäster som inte kände varandra förut åtminstone dansat några minuter och bytt ett antal ord, vilket kan göra att en god stämning etableras tidigt.

Att spela dansbingo är ett helt förträffligt sätt att, som man säger, bryta isen. Alternativ så är det ett utmärkt sätt att få personer som kanske inte vanligtvis dansar att ta några steg, för vissa människor det blir ju så mycket lättare när dansen inte är fokus utan att man istället fokuserar på att faktiskt spela bingo och ha kul.

Att anordna dansbingo är mycket enkelt då det inte krävs mer än deltagare, musik, pennor och bingobrickor. Förberedelserna är därmed väldigt korta, förutom då att man som arrangör eller värd kanske ska välja några låtar som passar deltagarna. Självklart kan man anordna dansbingo var som helst och det blir ju extra roligt om man kombinerar olika musikstilar som man kanske dansar lite olika till.

Detta är också väldigt bra att göra om man har flera olika generationer bland deltagarna, så att alla har någon låt som man känner igen eller får dansa till en genre man gillar. Att arrangera eller prova på dansbingo är verkligen något du borde göra om du får chansen, det är verkligen ett bingospel med en twist i ordets rätt bemärkelse!

Related posts
Bingospel

Bilbingo -regler & bingospel

Bingospel

Så spelar du mönsterbingo

Bingospel

Amerikansk bingo – spelregler och nätspel

Bingospel

Snabbingo – Bingoregler & tips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Story
List