Costa Bingo lanserades 2009 och är en av de mest populära bingosajterna i Storbritannien. Deras motto är “mer värde, större jackpottar” och deras målsättning är att erbjuda sina spelare bingorummen med de lägsta insatserna, fler gratis bingospel och större jackpottar än sina konkurrenter på nätet. På Costa Bingo spelar dagligen över 6 000 spelare och nya bingopartier startar var tredje minut.

Det finns en Costa Bingo app för såväl iPhone som Android med vilken du kan spela på sajten oavsett om du sitter vid lunchbordet, i badkaret, på bussen eller på stranden. Allt du behöver göra är att gå till costabingo.com och lägga till sidan på din hemskärm i mobilen så så har du installerat din Costa app och kan spela från din mobiltelefon eller surfplatta. Kom igång med mobilspelandet nu – surfa till costabingo.com och ladda ner appen!

Costa Bingos bingorum och populära spel

På Costa online finns flera olika spel tillgängliga, bland annat bingo med 75 respektive 90 bollar samt variantbingo. Varje form av bingospel har också en så kallad progressiv jackpott, vilket innebär att en del av spelarnas insatser varje runda går till jackpotten som byggs på tills en lycklig spelare vinner den. För att vinna en jackpott gäller det att få bingo inom ett visst antal bollar. På Costa online finns också tre bingorum som är vigda åt gratisspel, som är öppna för spel dygnet runt. Förutom bingo kan du bland annat också spela på slotmaskiner, casinospel och skrapa skraplotter.

Costa Bingos chattvärdar

Chattvärdarna på Costa online går under beteckningarna CH (chat host) eller CM (chat moderator) och chattledaren går under beteckningen CL (chat leader). Alla chattvärdar på sajten är, precis som sajten i sig, engelskspråkiga och genom att chatta med dem kan du få svar på eventuella frågor, hålla dig uppdaterad kring vad som händer på sajten och spela de olika chattspel som anordnas varje timme.

På sidan Chat Hosts under fliken Community på hemsidan kan du läsa mer de olika chattvärdarna, där de vissa av dem presenteras med namn och foto tillsammans med lite kortfattad personlig information om respektive chattvärd. De är mycet trevliga och har alltid ett vänligt bemötande.

Costa Bingos sidospel (till exempel spel som spelas i chatten av chattvärdarna)

På Costa online finns flera olika sidospel i form av chattspel där du kan vinna Costa-poäng (Costa points) som sedan kan lösas in till bonuspengar. Chattspelen är tillgängliga från morgon till midnatt och är alltid lika uppskattade bland spelarna. I chattspelet Two Pina Coladas ska man välja två nummer när man kommer in i rummet och ge dem till chattvärden. När båda dina nummer har gått skriver du “TWO PINA COLADAS” i chatten följt av de två nummer du har valt. Om du är först att göra det vinner du 1 000 Costa points. Du behåller de två nummer du har valt under hela timmen tills chattspelet har slutat. Sangria For 2 går ut på att du i chatten ska skriva “SANGRIA FOR TWO” om det tal du får bingo på är delbart med två (alltså är ett jämnt tal). Även i detta spel ligger 1 000 Costa points i prispotten.

Ett annat chattspel är frågesport där chattvärden ställer en fråga och fastställer om vinnaren kommer att vara den första, andra eller tredje personen som ger rätt svar. Även här får vinnaren 1 000 Costa points. Two 2 Tango är ett chattspel som kräver att du samarbetar med en annan spelare. När du får bingo ger du chattvärden namnet på en annan spelare i chattrummet och om den spelaren sedan skriver “TAKES TWO 2 TANGO” vinner ni båda 1 000 Costa points var. Dessa är bara några exempel på de chattspel som finns tillgängliga.

Costa Bingos bonusar och kampanjer

Genom att värva dina vänner till Costa Bingo kan du tjäna bingobonusar för varje person du har lyckats värva till sajten. Under fliken Promotions på Costa online hittar du ännu fler bonuserbjudanden, tidsbegränsade jackpottar och regelbundna kampanjspel. I Sunny’s Diary under fliken Promotions hittar du en kalender över pågående och kommande event och får en bra överblick över vad som händer på sajten. Nya spelare får £5 vid registrering utan att göra någon insättning och de 10 första gångerna du gör insättningar på sajten kan du få sammanlagt upp till 1 500% i bonus! Inkassera din Costa Bingo bonus idag – bli medlem på Costa online nu på direkten!

Insättning och uttag hos Costa Bingo

På Costa online kan du sätta in pengar på ditt spelkonto med flera olika betalningsmedel som VISAs eller MasterCards bankkort, banköverföring och via din digitala plånbok hos NETELLER. Det finns en daglig insättningsgräns på £2 000, en insättningsgräns på £3 000 per vecka och en månatlig insättningsgräns på £10 000. Innan du kan göra uttag från ditt spelkonto måste du av säkerhetsmässiga skäl genomgå en legitimeringsprocess för att undvika potentiella bedrägerier. När du har legitimerat dig är den minsta summan du kan ta ut från spelkonto £30 och denna minimigräns kan också påverkas av den betalningsmetod du väljer för uttag.

Costa Bingos support

Supporten på Costa Bingo kan du nå via både e-post, telefon och livechatt. Den support som ges på sajten är uteslutande engelskspråkig. Chattmoderatorerna finns tillgängliga i bingorummens chattar för att svara på generella frågor som du kan råka ha kring sajten och dess funktioner. Har du frågor som specifikt rör ditt konto bör du istället kontakta kundtjänsten via e-post eller telefon. Alla dessa tre kontaktvägar är öppna dygnet runt och på sajtens hjälpsida finns också svar på vanliga frågor samt en informativ text för att hjälpa nya spelare att komma igång med spelandet.

Fördelar och nackdelar med Costa Bingo

Positivt med Costa Bingo är att de erbjuder både gratisbingo och ett brett urval av bingospel med pengar som insats samt en mängd olika bonusar och kampanjer. Positivt är också att supporten har öppet dygnet runt. En negativ aspekt av Costa Bingo är att hela sajten inklusive de supportmöjligheter som ges är på engelska. En annan negativ sak är att valutan på sajten är pund vilket gör att det kan vara omständigt för svenska spelare att omvandla valutan till svenska kronor.