Bästa bingosidor för svenska spelare

Bingospel

Bilbingo -regler & bingospel

Varför inte prova bilbingo? En rolig variant av bingospel för stora och små!

Bilbingo kan ha flera olika innebörder, men vilket av sätten att spela bingo på du väljer kvittar i och med att det så gott som alltid är roligt – det är bara upplägget som skiljer sig åt, samt kanske det faktum om du har med barn eller inte! Den första typen av bilbingo är ett utmärkt sätt att fördriva tiden under sommarsemesterns ofta långa och många bilresor. Varianten passar givetvis lika bra att spela under alla tider på året, men generellt så har denna typ av bingospel haft en anknytning till den älskade svenska sommaren. Det är såklart inte bara ett spel för barnfamiljer utan det passar även för kompisgäng och är lätt att spela för samtliga generationer. Man kan förstå att just barn gillar denna typ av bingospel och det är nog många föräldrar som uppskattar lite social interaktion med sina barn i dessa tider av smarta mobiltelefoner och spel på surfplattor. I vilket fall så är det en möjlighet att faktiskt uppleva resvägen man färdas längs och göra resan lite roligare, för ung som gammal!

[TOPLIST]

 

 

 

 

 

 

Att spela bingo i from av bilbingo gör man genom att välja ut saker och ting som man kan tänkas se passera förbi utanför bilfönstret på resan. Man skriver helt enkelt ned ett antal saker som man kan komma att se längs med resvägen som man sedan kan kryssa av på sin bingobricka. Det rekommenderas i allmänhet att man skapar 25 rutor (5 stycken i bredd och fem stycken i höjdled) med en sak nedskriven i varje ruta. Varefter man ser de olika sakerna längs vägen så fyller man i sin bingobricka.

Bingospelet bilbingo fungerar därför precis som man vanligtvis brukar att spela bingo, vilket de flesta känner till hur man gör. Man kan till exempel få bingo om man lyckas kryssa av en hel rad, eller så spelar man med hela brickan. I de fall man väljer att spela bingo på det klassiska viset (genom att ropa ”Bingo!” när man fyllt i en rad, vilket kanske är roligast) så har man givetvis fyllt i de 25 sakerna slumpvis i varje brickas rutnät.

Det är såklart upp till var och en hur man väljer att spela bilbingo, till exempel så kan man såklart skriva ned mer än 25 saker på varje bricka för denna typ av bingo, det viktiga är att man fyller varje rad fullt ut. Om man inte orkar eller har tid att göra sitt eget bingospel så kan man ofta köpa spel för bilbingo på olika bensinmackar runt om i landet och det kan ju vara nog så skönt!

En annan betydelse av konceptet bilbingo innebär helt enkelt en typ av bingo där man spelar bingospel i sin egen bil, vilket givetvis kan vara en väldigt komfortabel miljö att ägna sig åt att spela bingo i. Denna typ av bilbingo kan arrangeras på fält, parkeringar, idrottsplaner eller liknande plana ytor dit man enkelt tar sig med sitt motoriserade transportmedel.

Bilbingokalendern är ett bra initiativ för folk som kan tänka sig vara intresserade av bilbingo, då Bilbingokalendern samlar information om olika arrangörer och platser där det arrangeras bilbingo. Väldigt värt att prova om man är intresserad av att spela en lite annorlunda typ av bingo!

 

 

 

Related posts
Bingospel

Dansbingo – ett socialt bingospel

Bingospel

Så spelar du mönsterbingo

Bingospel

Amerikansk bingo – spelregler och nätspel

Bingospel

Snabbingo – Bingoregler & tips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Story
List