Bästa bingosidor för svenska spelare

Bingospel

Amerikansk bingo – spelregler och nätspel

Amerikansk bingo – 75-bollsbingo som är snäppet vräkigare!

Som man utan större ansträngning kan klura ut på namnet så är Amerikansk bingo ett bingospel som tog sin början i USA för att sedan spridas till Europa och resten av världen. Amerikansk bingo har stora likheter med den vanlig bingo och det bingospel som brukligt kallas variantbingo, men som vanligt med saker och ting från USA så är detta en vräkigare variant av bingo. Man kan säga att amerikansk bingo är lite som en hamburgare med ”extra allt”. Det finns många olika sätt att vinna på, vilket gör denna typ av bingospel extra spännande enligt de allra flesta!

Om vi börjar med grunderna så är amerikanskt bingo ett bingospel med 75 stycken bollar. På engelska så heter spelet ofta ”75 Ball Bingo”, så 75-bollsbingo är även en direktöversatt benämning som förekommer på svenska i vissa sammanhang. Det behöver givetvis inte just vara bollar som är 75 stycken till antalet, det kan även vara rena nummer om du spelar bingo online.

[TOPLIST]

Söker man emellertid efter att spela 75-bollsbingo online i en sökmotor så kommer man oftast till någon spelsajt som erbjuder amerikansk bingo och digitala bollar är i stort sett alltid en del av grafiken för att få den rätta bingokänslan. Precis som brukligt i de festa former av bingo så består varje bingobricka av fem rutor i höjdled och fem rutor i sidled (totalt 25 rutor). Spelet fortlöper sedan som vanligt med att bingovärden eller spelsajten slumpvis drar nummer man får fylla i, för att försöka erhålla ”BINGO!”. Som nämndes i inledningen så finns det emellertid en del grejer som skiljer sig mellan amerikansk bingo och den klassiska varianten, vilket kommer att beskrivas nu.

En av de viktigaste skillnaderna mellan vanlig bingo och amerikansk bingo är att det finns en joker-ruta. Vare sig amerikansk bingo spelas fysiskt eller om man vill spela denna typ av bingospel online så är denna ruta utmärkande. Joker-rutan är vild (från engelskans ”wild”) och är redan förkryssad när man börjar spela. Man får därmed rutan i mitten av brickan helt gratis utan att behöva vänta på det numret! Denna ruta spelar stor roll, då man i amerikansk bingo inte nödvändigtvis behöver få bingo på vågräta rader.

Det är nämligen som så att det i amerikansk bingo i de flesta fall finns många vinnande kombinationer i form av mönster, t.ex. fyrkanter, brickans hörn, bokstäver eller liknande. Till detta adderas givetvis möjligheten att få en full rad. Detta gör givetvis amerikansk bingo till en av de roligaste varianterna av bingo som finns, då så mycket kan hända under en spelomgång! Man förstår även joker-rutans betydelse när det gäller att skapa mönster, den hjälper ju givetvis till att underlätta detta.

Om man gillar att spela bingo online så finns det många spelsajter som erbjuder denna typ av 75-bollsbingo. I amerikansk bingo så finns det endast en vinnare, vilken är personen som först lyckats fylla i det givna mönstret, vare sig det är rader, bokstäver, hörn, fyrkanter eller något annat som gäller.

Det kan vara en väldigt god idé att du innan spelets början noggrant läser igenom vilka som är de vinnande kombinationerna i spelet. En rolig sak med amerikansk bingo är att det är lättare att vinna än i vanlig bingo och det borde faktiskt vara anledning att prova denna spännande typ av bingo åtminstone en gång i livet!

Related posts
Bingospel

Dansbingo – ett socialt bingospel

Bingospel

Bilbingo -regler & bingospel

Bingospel

Så spelar du mönsterbingo

Bingospel

Snabbingo – Bingoregler & tips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choose A Format
Story
List